Pe ce drumuri trebuie rovinieta ?

calculator rovinieta

Navigarea în sistemul de taxare rutieră din România nu e foarte complicata.

Pe ce drumuri trebuie rovinieta ?

România cere ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice – DN si autostrazi – A să cumpere o rovinietă valabilă. Este important să știți de unde să obțineți această taxă obligatorie pentru a evita amenzile de neconformitate.

Cerințe privind Rovinieta

Rovinietă se aplică tuturor autoturismelor, camionetelor, camioanelor, autobuzelor și autovehiculelor înmatriculate în Romanian sau in străinătate.

Sunt disponibile mai multe tipuri de rovinieta – săptămânală, lunară sau anuală, achiziționate fie online, fie de la puncte de vânzare fizice. Tarifele variază de la ~3 € pentru o rovinieta săptămânală la ~28 € pentru una anuală. Puteti verifica usor cat costa rovinieta pentru autovehiculul dvs introducand toate datele solicitate in acest Calculator rovinieta online. Acest serviciu este complet gratuit.

 

Motocicletele sunt scutite de plata rovinietelor.

De unde puteți achiziționa Rovinieta?

Cea mai comoda achzitie este de departe cumpărarea online a rovinietelor.
Pentru mai multă comoditate, șoferii pot cumpăra vinieta rutieră din România în format electronic prin intermediul unor site-uri web autorizate de catre institutia abilitata in Romania – CNAIR SA.

După efectuarea plății online, se primeste prin e-mail un document care servește drept rovinietă valabilă atunci când este tipărită.

calculator rovinieta
calculator rovinieta

Puncte de cumpărare fizice:
Rovinietele pot fi cumpărate, de asemenea, la ghișeu, la: Punctele de trecere a frontierei în România, Benzinăriile din România sau din țările vecine, Oficiile poștale, Agenți de vânzări autorizați de rovinietă, Automate de vending la frontiere sau în parcări.

Atunci când intrați în România cu mașina, prima benzinărie sau primul vânzător după graniță oferă un loc ușor de achiziționat o rovinietă. Marile orașe regionale au, de asemenea, opțiuni multiple.

Rămâneți vigilenti!

Afla daca ai deja rovinieta valabila efectuand o verificare rovinieta chiar aici, online si gratuit. Pentru a evita amenzile mari, toți șoferii trebuie să se asigure că au rovinietă valabila înainte de a utiliza rețeaua de drumuri publice din România – drumuri nationale DN si autostrazi A.

Achiziționarea online sau la punctele de vânzare convenabil amplasate în România face ca rămânerea în conformitate să fie ușoară. Astfel ati aflat exact unde trebuie rovinieta – enjoy.

Drumuri bune!

Please follow and like us:
Pin Share