Taxe auto in Romania – care sunt acestea?

taxa-de-drum-rovinieta

Plata taxelor de drumuri – intre care nominalizam si asa numita rovinieta – este o obligație pentru toți proprietarii de mașini din România. Aceste taxe sunt destinate să finanțeze întreținerea și reparația drumurilor publice, precum și dezvoltarea infrastructurii de transport.

Există mai multe tipuri de taxe de drumuri pe care le poți plăti în România:

  1. Taxa de drum național si autostrazi (rovinieta)

Aceasta este o taxă anuală care se plătește pentru utilizarea drumurilor naționale si autostrazi din România. Taxa este diferită în funcție de tipul de vehicul pe care îl ai și de cât de mult îl folosești.

2. Taxa de poluare

Aceasta este o taxă anuală care se plătește pentru a finanța programele de protecție a mediului și reducerea poluării. Taxa este diferită în funcție de tipul de vehicul pe care îl ai și de nivelul de emisii de gaze cu efect de seră pe care le emite.

 

rovinieta
rovinieta

3. Taxa de inmatriculare

Aceasta este o taxă unica care se plătește la înmatricularea unui vehicul nou sau a unui vehicul importat. Taxa este diferită în funcție de tipul de vehicul pe care îl ai și de cât de mult îl folosești.

4. Impozitul auto

Pentru a plăti impozitul auto trebuie să te înregistrezi la oficiul financiar teritorial sau să folosești unul dintre serviciile online disponibile. Puteți găsi online informații despre locațiile oficiilor financiare teritoriale și despre serviciile online disponibile.

Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns