Puncte fixe camere rovinieta in 2023

camera rovinieta

Sistemul de taxare pentru utilizarea drumurilor naționale și autostrăzilor este foarte important, iar în acest articol am să vă explic cum funcționează și cum să vă asigurați că sunteți în legalitate.

În România, plata rovinietei este obligatorie pentru a folosi drumurile naționale și autostrăzile. Rovinieta este, de fapt, o taxă de drum și este verificată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin intermediul unui sistem de control numit SIEGMCR. Acest sistem include 108 de puncte fixe de control, dintre care ultimele două au fost puse în funcțiune la data de 25.08.2020, în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăș și Valcani.

Lista completa o gasiti aici:

Puncte fixe camere rovinieta in 2023

Camerele de control rovinietă sunt amplasate în puncte strategice și pot citi numărul de înmatriculare al mașinii, verificând astfel dacă aveți rovinietă valabilă. Dacă nu aveți rovinietă, veți fi amendat.

camere rovinieta

În cazul în care sunteți prins fără rovinietă valabilă, inspectorii CNAIR au la dispoziție două luni pentru a vă informa despre amendă. În acest interval, nu puteți fi sancționat din nou pentru lipsa rovinietei. Conform OG 15/2002, după ce ați primit o amendă, nu se pot încheia alte procese-verbale pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

Totuși, amenda pentru lipsa rovinietei poate fi evitată dacă achiziționați rovinietă și vă asigurați că aceasta nu a expirat.

Atenție!

Termenul de prescriere al amenzilor pentru neplata rovinietei a fost redus în 2018 de la 6 la 4 luni, iar autoritățile trebuie să trimită procesul verbal în cel mult două luni de la data săvârșirii contravenției.

Înainte de a porni la drum, vă îndemn să verificați valabilitatea rovinietei. Astfel, veți evita amenzile și veți putea să vă bucurați de călătoria pe drumurile românești în siguranță și în legalitate.

Sper că aceste informații vă vor fi de folos în călătoriile dumneavoastră prin minunata țară a României!

Drum bun și călătorie plăcută!

Please follow and like us:
Pin Share